Kruhy pod očima není dobrá vizitka

Příčin, proč tyto kruhy vznikají, je mnoho. Nejčastěji je to z důvodů namáhání očí anebo jim nesvědčí Váš pobyt v nevhodném prostředí, kde je větší koncentrace kouře z cigaret. S kruhy pod očima se už setkal skoro každý z nás po zdařilém večírku. Kruhy si představte jako jednu hlubší vrásku. Pokud tělo trpí zadržováním vody a tuku mohou se tyto kruhy také objevit.
děvče nad pc
Tmavý nádech pokožky pod očima má za následek roztažení cév, které chtějí do této oblasti přivést více krve. Velkou roli v tomto nehezkém problému hraje i genetika. Jedná se například o průsvitnost kůže nebo stavby lebky. Zde bohužel není výrazné pomoci a budou se kruhy objevovat stále. K lepšímu pocitu si můžete dopomoci kvalitní dekorativní kosmetikou, která tento dědičný problém dokáže alespoň trochu zmírnit.
 zakrytá tvář

Kruhy není radno podceňovat

 
Na problém si také můžete zadělat při velkém namáhání očí u počítače, nedostatkem spánku, ale také přetrvajícím stresem a na to navazujícím špatným životním stylem. V tom horším případě Vás kruhy upozorňují na závažný zdravotní problém. Může se jednat o cévní nebo mízní poruchy, ale také anémií, alergie různého původu, hormonální poruchy, onemocnění štítné žlázy. Tedy pokud kruhy pod očima mají další doprovodné příznaky, raději vyhledejte lékaře a nepodceňujte to, že o nic nejde. Lékaře vyhledejte i v případě, že kruhy se zvětšují nebo tmavnou.
 

Čím nad nimi vyhrát?

 
Babské rady jsou nesmrtelné a i zde Vám dokáže hodně pomoci. Ono totiž v jednoduchosti je síla. Na otoky i unavené oči nejlépe fungují studené obklady, které krásně prokrví chlazenou pokožku. Zázračně působí i led. Jen nesmí přijít přímo na pokožku. Kostku ledu stačí zabalit do čisté tkaniny a postižené místo jemně masírovat. Skvělou službu Vám také udělá vychladlý sáček heřmánkového nebo zeleného čaje. Je také důležité hodně pít a to minimálně 2-3 litry denně pramenité vody. Do svého jídelníčku byste také měli zařadit potraviny bohaté na železo a v neposlední řadě tělo doplňovat o vitamíny C, E, K a kyselinu listovou.